Grensmaas duurzaam voorbeeldproject voor Echt-Susteren

Grenspaal grens Maas

De gemeente Echt-Susteren heeft het Grensmaas-project verkozen tot toonaangevend duurzaam project. Alle medewerkers van de gemeente gaan dit jaar op werkbezoek bij het project Grensmaas. Bovendien krijgt het project een heuse ambtelijke ambassadeur.

Echt-Susteren is volop bezig zich te profileren als Cittaslow-gemeente. Dat is een internationaal keurmerk voor gemeenten waar het leven op alle fronten goed is. Rond dat keurmerk zijn in Echt-Susteren 5 kernwaarden vastgesteld: gastvrijheid, toegankelijkheid, historie, sociale cohesie en duurzaamheid.

De gemeente oordeelt dat het project Grensmaas bijdraagt aan de duurzaamheid in- en cultuurhistorie van die gemeente door het realiseren van hoogwaterbescherming en de verdere ontwikkeling van recreatie langs de Maas. Maar wel met respect voor het bestaande, zoals de kern van Visserweert.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *