Party King JimmyKe stelt zich voor

Wie is het feestbeest uit Maaseik, wie is The Party King van Limburg ? JimmyKe natuurlijk !

Het gaat weer richting carnaval, en de laatste tijd horen we meer en meer van een zekere ‘jimmyKe’. Grensland Actueel vroeg zich af wie JimmyKe nu eigenlijk is, en spoorde hem op. Lees hier zijn verhaal dat zeker nog een ruim vervolg zal krijgen in de toekomst:

Ik ben Jimmy Kesseler uit Maaseik, 31 jaar oud en vader van 2 prachtige kinderen Ambery en Jeimy. Lang geleden begonnen als zanger Jimmy K. en bracht destijds nummers van Frans Bauer en Jan Smit. In 2010 tekende ik bij TVEllef/ Butterbox Records in Roermond mijn platencontract en werd er gekozen voor de artiestennaam JimmyKe.

De mensen achter TVEllef wilden me Limburgstalige liedjes laten zingen; maar omdat mijn droom was om een Belgische Frans Bauer te worden besloot ik toch om eigen Nederlandstalige liedjes op te nemen en zo verscheen er in 2011 mijn eerste album “Dansen naar Geluk”. Als snel werd duidelijk dat ik geen grote toekomst had als Nederlandstalige artiest.

Ten einde raad nam ik in samenspraak met Ton Balendonck en Olaf Simons dan toch mijn eerste Limburgse liedje op in 2014 “Hoempa Tetete” Een succes dat vroeg naar meer… dus snel daarna verscheen het nummer “Dówzend Druime Wied”, tijdens de TVEllef Reis naar Malgrat de Mar (Spanje) heb ik hiervoor de videoclip opgenomen. Weer een schot in de roos; dé YouTube hit voor JimmyKe!

Een nieuw motto dat sinds toen bij JimmyKe hoort is “Gek, Gekker, Gekst”, en als je dacht dat alles al gehad had, kwam ineens uit het niets een nieuwe rage… de “Pinguïn Polonaise”

Een herkenbare melodie, een eenvoudige dans, een gemakkelijk tekst en een hilarische videoclip… Alle ingredienten waren aanwezig voor een nieuw succes! Eind 2014 verscheen zo ook mijn allereerste Limburgse CD “Polonaise”

JimmyKe 2.0 was geboren, herkenbaar door zijn lederhosen; is Party King JimmyKe helemaal klaar om Limburg te veroveren! Ondertussen zijn er weer een hoop nieuwe liedjes opgenomen zoals “Hulapalu, Roeje Roeze, Dans De Samba, Nog Mer Es 20 Zeen, Sjat Van Miech,…” Genoeg om snel weer uit te pakken met een 2e Limburgse JimmyKe CD. Van “Hulapalu” is eind 2016 deze videoclip verschenen:

Voor meer info en boekingen, surf naar de website van JimmyKe, of bezoek zijn Facebookpagina !

Grensland Actueel wenst JimmyKe een fantastische toekomst !

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *