28ste Junior Journalist Opstelwedstrijd gemeente Kinrooi (video)

Een hele zaal vol jonge journalisten. Dat was vrijdagochtend het toneel in Gemeenschapscentrum ‘De Stegel’ in Molenbeersel, waar 6de klas leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Kinrooi bij elkaar waren. Insteek was het bekend maken van de prijswinnaars van de opstelwedstrijd die het Davidsfonds Kinrooi voor de 28ste maal organiseerde.

Het thema waar de opstellen over moesten gaan was ‘Hoe groen is onze blauwe planeet’. Peter Ressen, voorzitter van het Davidsfonds vertelt trots te zijn op de leerlingen. “Door de jaren heen is de Junior Journalist wedstrijd een vaste waarde geworden, dankzij de medwerking van alle basisscholen in de gemeente Kinrooi. ” Daarnaast spelen de oudercomités van de verschillende basisscholen ook een grote rol.

Het opstel van Emy Alofs gaat door naar de provinciale finale. Emy is leerling op basisschool Icarus in Kessenich. Verdere eerste prijzen waren er voor Seppe Mussen (basisschool De Bommesaar uit Kessenich), Luna Vanthoor (basisschool De Maaskei uit Ophoven), Emma Dreesen (basisschool De Wieken uit Molenbeersel), Nathan Bambust (basisschool 3K uit Kinrooi), Amina Chouikh (basisschool 3K uit Kinrooi) en Mateo Flipkens (basisschool 3K Kinrooi).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.