Maasgalmkapel blaast 35 kaarsjes uit

Voor de 35ste keer wordt in Kessenich (B) het jaarlijkse blaaskapellenfestival georganiseerd. “Het is niet zomaar een festival, maar een feest met hoogstaande blaasmuziek, een gezellige sfeer en lekker eten. Een topper in de blaaskapellenwereld”, aldus voorzitter Peter Willen van de blaaskapel.

Het programma voor dit zevende lustrum is reeds bekend. Zo is er op zaterdag 29 april een Tsjechische muziekavond gepland. “We hebben de Tsjechische professionele topkapel ‘Gloria’ voor de negende maal op het programma staan”, zo vertelt Willen. “Gloria belooft in Kessenich weer het beste van zichzelf te geven: muziek van de bovenste plank, gemoedelijk en spontaan gebracht. Zdenek Gursky componeerde zelfs een polka met de naam ‘So schön kan Blasmusik in Kessenich sein ‘. Ze zullen dus zeker alles doen om dit waar te maken.”
Het programma start om 18.00 uur met in het voorprogramma de ‘Dirgelländer Muzikanten’ uit Stein. Daarna zal De Maasgalmkapel zelf een optreden verzorgen.

Eén dag later, zondag 30 april is er Früh- und Spätschoppen. “Dit is inmiddels ver bekend”, aldus Peter Willen. “Er wordt om 11.15 uur gestart. Jaarlijks krijgen we tijdens deze activiteit medewerking van blaaskapellen uit België, Nederland en Duitsland. Dit jaar komt ook de Tsjechische blaaskapel ‘Vacenovjaci’ langs. Deze blaaskapel komt uit Vacenovice (Zuid-Moravië) en is opgericht in 1976. Ze is winnaar van de Gouden Flugelhorn 1992”, zo vertelt Peter Willen trots.

Op zaterdag moet er entree betaald worden, de zondag is geheel entree-vrij. De organisatie geeft aan trots te zijn op het festival. “Het is het grootste en het meest bekende in de wijde omtrek, een feest waar gezelligheid en kwaliteit troef zijn. Zo weten wij elk jaar een 1500-tal bezoekers naar Kessenich te lokken”, aldus de voorzitter van de Maasgalmkapel.

De sporthal aan de Meierstraat wordt omgebouwd tot een gezellige concertzaal. Een decor met een prachtig schilderij ‘Kessenich in de bergen’ zorgt voor een professioneel karakter.

Foto: Maasgalmkapel


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *