Overdracht Oefencontainer aan Veiligheidsregio in Weert

Brandweer

Vrijdag 3 februari krijgt de Brandweer Limburg-Noord een gasgestookte oefencontainer geleverd. De container hanteert een concept dat uniek is in Nederland. De oefencontainer is uniek omdat wanden, ramen en deuren, maar ook de vuurhaarden verplaatsbaar zijn. Hiermee wordt voorkomen dat de brandweerman na één keer oefenen het geheel kent en geen uitdaging meer heeft. De overdracht vindt plaats bij de brandweerkazerne van Weert.

Naast het feit dat wanden, ramen en deuren verplaatsbaar zijn, is de container zelf ook verplaatsbaar. Oefeningen kunnen nu dicht bij de posten georganiseerd worden. De brandweervrijwilliger wordt daardoor voor het trainen van basisvaardigheden zo min mogelijk belast met grote reisafstanden.

De nieuwe oefencontainer past ook binnen de nieuwe inzichten op het gebied van arbeidshygiëne. De brandweermensen worden tijdens het oefenen in de container niet bloot gesteld aan gevaarlijke condities en ongezonde stoffen.

Bij de overdracht van de oefencontainer zijn burgemeester Petra Dassen van Beesel (portefeuille brandweer), burgemeester Antoin Scholten van Venlo, voorzitter Veiligheidsregio Limburg-Noord en burgemeester Jos Heijmans van de gemeente Weert aanwezig. Zij dragen de oefencontainer over aan directeur Tijs van Lieshout van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *