Tentoonstelling ‘ReMake’ door leerlingen Philips van Horne

Leerlingen van de Philips van Horne scholengemeenschap (SG) uit Weert exposeren in Gemeentemuseum Jacob van Horne met de tentoonstelling ‘ReMake’. De leerlingen zitten in Mavo 3 en maakten vanuit de vakken tekenen, handvaardigheid en kunstbeschouwing ongeveer 300 kunstwerken. Wethouder Geert Gabriëls (cultuur) opent de tentoonstelling ‘ReMake’ op zondag 5 februari 2017 om 15.00 uur. De tentoonstelling ‘ReMake’ is te zien van zondag 5 februari tot en met vrijdag 24 februari.

Eind september vorig jaar brachten ongeveer 70 leerlingen van de Philips van Horne SG een bezoek aan het Gemeentemuseum Jacob van Horne. Daar kregen ze een rondleiding van conservator John van Cauteren. Tijdens dit bezoek maakten de leerlingen foto’s van de objecten in de vaste collectie van het museum. Uit deze foto’s zochten alle leerlingen een object uit, om er vervolgens op verschillende manieren een ‘ReMake’ van te maken.

De leerlingen werkten tijdens de lessen aan hun kunstobject. Daarbij gebruikten ze inspiratie uit de diverse kunststromingen, zoals het realisme (tekenen naar de waarneming met potlood), surrealisme (vervreemding en collage) en andere kunststromingen zoals het impressionisme, pointillisme en kubisme. Bij de tweedimensionale werken maakten de leerlingen gebruik van verschillende technieken zoals potlood, collage en verf. De driedimensionale objecten bestaan onder meer uit klei en hout. In totaal zijn er ongeveer 300 kunstwerken gemaakt. Hieruit is een keuze gemaakt voor de samenstelling van de tentoonstelling.

Voor de leerlingen breekt een spannende tijd aan. Voor het eerst worden hun werken in een museum getoond. Zij zijn dan ook benieuwd naar de reacties van hun medeleerlingen, ouders, familieleden, maar ook van de bezoekers aan het museum.

Jan Mueters, locatiedirecteur Philips van Horne SG, verzorgt de inleiding op de tentoonstelling ‘ReMake’. Aansluitend opent wethouder Geert Gabriëls de tentoonstelling.
Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt 7 in Weert is open van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *