Enkele aanpassingen nodig bij speeltuintje in Stramproy

Stramproy

Onlangs werd bekend dat er aan het speeltuintje van de Klemmenstraat / Vrinssenstraat enkele aanpassingen nodig waren. Bij een keuring bleek dat er geen dossier was van het klim-huisje, maar dat dit een zelfbouw-huisje was.

De Dorpsraad van Stramproy laat weten dat het ontbreken van een dossier op zich geen probleem is qua veiligheid. “De wet vereist dat er een aparte keuring van dat huisje moet komen, en een dossier met onder andere de bouwtekeningen. De kosten daarvan zijn vaak hoger dan een vervanging door een serie gebouwd (en goedgekeurd) ander speelhuisje”, zo vertelt voorzitter Frans Henderikx van de Dorpsraad Stramproy.

Daarnaast was de afstand tussen enkele toestellen wat te klein. Deze aanpassingen zijn door de gemeente Weert uitgevoerd, en daarmee voldoet weer alles, met enkele kleine ingrepen aan de (papieren) eisen. “Het was beter geweest als deze regels vooraf duidelijker waren geweest, dan was herstel achteraf niet nodig geweest”, aldus de Dorpsraad-voorzitter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.