Al 700 exemplaren van 'De Groeëte Mëzeikër Diksjënaer' verkocht

Theo Kees en Mady Colson zijn uitermate tevreden. Er zijn in korte tijd al ruim 700 exemplaren van ‘De Groeëte Mëzeikër Diksjënaer’ verkocht. “De eindejaarsperiode heeft daar zeker een positief effect op gehad”, aldus auteur Theo Kees.

Kees prijst de samenwerking met de Stad Maaseik. “We hebben dankzij een goede samenwerking een prima product op de markt gebracht, waar we bijzonder trots op mogen zijn, het is als het ware onze eigen ‘Dikke van Dale!'”. Het boek bevat naast de 13.000 gedetailleerd uitgewerkte trefwoorden 25.000 voorbeeldzinnen en 10.000 korte Maaseiker uitdrukkingen. “Dankzij de hulp van onder andere Maaseikenaar van het Jaar, Tony van Wijck hebben we een goed resultaat neer kunnen zetten, dat nog niet ‘af’ is, want er kan altijd een tweede editie komen”, zo vertelt Kees.

Er is ook buiten Maaseik interesse voor het boek. “Professoren van zowel de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Maastricht willen met ‘De Groeëte Mëzeikër Diksjënaer’ aan de slag”, aldus de trotse auteur. In het boek staan ook ruim 1.200 leesteksten, woordkenmerken worden uitgelegd, er zijn talloze taalweetjes opgenomen en tienduizenden samenstellingen. In verschillende zaken in Maaseik is ‘De Groeëte Mëzeikër Diksjënaer’ te koop.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.