Bocholt haalt 256 graven weg

Witte roos

Om in de nabije toekomst plaatsgebrek op het kerkhof van Bocholt te vermijden, zijn de gemeentediensten genoodzaakt over te gaan tot ontruiming van één perceel; namelijk het oudste gedeelte – rechts vooraan (graven van 1963 tot 1974). De ontruiming van dit perceel zal starten na 30 november 2017.

Aan de ingang van het kerkhof en aan iedere betrokken grafplaats plaatsen we een kennisgeving. Zonder tegenbericht zullen de grafstenen verwijderd worden en zullen de stoffelijke resten begraven worden in een gezamenlijk graf. Elke overledene zal hier een naamplaatje krijgen. Nabestaanden die graftekens wensen te bewaren, kunnen dit meedelen aan de gemeente. Zij worden in kennis gesteld waar en wanneer ze deze kunnen afhalen.

Ook bestaat de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor een herbegraving van de stoffelijke resten. De kosten voor zo’n herbegraving zijn ten laste van de nabestaanden.

Neem voor meer inlichtingen contact op met de dienst burgerlijke stand, Anja Moonen, 089 20 19 45, anja.moonen@bocholt.be.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.