Dilsen-Stokkem gaat voor onderwijsversterking

De gemeente Dilsen-Stokkem heeft een stevige traditie opgebouwd als onderwijsverstrekker. Op 1 februari 2016 liepen maar liefst 4.570 scholieren school in Dilsen-Stokkem, waarvan 3.150 in stedelijke onderwijsinstellingen. 599 leerkrachten en ondersteunend personeel zijn dag in dag uit bezig met de invulling van onderwijs in Dilsen-Stokkem.

“Een succesvolle schoolloopbaan maakt dat jongeren of jongvolwassenen beter gewapend de arbeidsmarkt betreden in hun zoektocht naar werk”, aldus burgemeester Lydia Peeters van Dilsen-Stokkem. “Het stadsbestuur houdt uiteraard de vinger aan pols als het gaat over onderwijsaanbod en onderwijsresultaten. Onderzoek en monitoring geven aan dat de resultaten voor de jongeren, woonachtig in Dilsen-Stokkem, voor een aantal aspecten voor verbetering vatbaar zijn. Zo is er de ongekwalificeerd uitstroom die in onze stad (17,2%) beduidend hoger ligt dan in Vlaanderen (11,7%). Liefst 42,4% van de leerlingen uit het Maaslands beroepssecundair onderwijs (BSO) verlaten het onderwijs zonder diploma. Hiermee scoort onze regio hoger dan Limburg en Vlaanderen (34%).”

De Stedelijke Humaniora en STEBO hebben daarom het initiatief genomen tot een voorstel van start van een STEM-gerelateerde richting in de B-stroom die een goede basis kan zijn voor een succesvolle 2de en 3de graad BSO. “Een verruiming van een laagdrempelig onderwijsaanbod is een weg naar verbetering van de onderwijsresultaten voor jongeren uit Dilsen-Stokkem en omgeving. De samenwerking leunt perfect aan bij de nieuwe infrastructuur en de kennis van het leerkrachtenkorps”, aldus de burgemeester van Dilsen-Stokkem.
De gemeenteraad hechtte tijdens de zitting op 9 januari 2017 goedkeuring aan de start van een eerste leerjaar B met ingang vanaf 1 september 2017 en, mits een positieve opstart, het tweede beroepsvoorbereidend jaar bouw en schilderen aan de Stedelijke Humaniora Dilsen met ingang van 1 september 2018.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.