Donderdagmorgen opnieuw fakkelen

fakkelen chemelot

In verband met de opstart van het koelsysteem van naftakraker Olefins 3 van SABIC is het mogelijk dat er donderdagmorgen vanaf ongeveer 08.00 uur gefakkeld wordt. Dit kan gepaard gaan met licht- en geluidoverlast. Naar verwachting zal het fakkelen tot een minimum beperkt kunnen blijven.

Wat is fakkelen?
Fakkelinstallaties dienen om gassen die niet in een fabriek kunnen worden verwerkt te verbranden. Daarmee wordt voorkomen dat deze gassen in het milieu terechtkomen. Meestal wordt er gefakkeld omdat een fabriek weer in bedrijf wordt genomen na te hebben stil gelegen, bijvoorbeeld als gevolg van een onderhoudsstop. De leidingen worden dan schoon geblazen met gassen, die uiteindelijk via de fakkelinstallatie worden verbrand.

Ook kan het zijn dat een fabriek door een storing plotseling uit bedrijf moet worden genomen. De gassen die dan nog in de leidingen zitten, worden dan richting de fakkel geleid. Datzelfde gebeurt als de gassen in de fabriek niet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Ook dan worden ze verbrand.

Fakkelen is dus een voorziening om fabrieken veilig te laten draaien.

Eventuele klachten kunt u melden via de Milieuklachtenlijn van Chemelot: 0800-0223363.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.