Duurzame woningen voor jongeren in Stramproy

Aan de Horsterweg in Stramproy zullen door Woningstichting St. Joseph duurzame woningen voor jongeren gebouwd worden. Dat plan heeft de woningstichting enige tijd geleden gelanceerd. Het gaat om zeven compacte woningen. Eén woning is gereserveerd voor specifieke toewijzing in het kader van huisvesting specifieke doelgroepen. De resterende woning wordt verloot onder de resterende kandidaten. Deze week vindt de verloting plaats.

Op de daken van de woningen zullen zonnepanelen komen. De woningen zijn beschikbaar voor jongeren die aan kunnen tonen een duurzame verbinding met Stramproy te hebben. Aanstaande donderdag worden de woningen geplaatst.

Leverancier van de woningen is het Belgische bedrijf SKILPOD. De woningen zijn van hoge kwaliteit en doen in woonkwaliteit en woonbeleving niet onder voor ‘normale’ woningen. Het materiaalgebruik is gericht op recycling en de uitstekende isolatie staat garant voor een laag energieverbruik.

Naast de grote vraag vanuit de starters geeft de Stramproyse woningstichting een toenemende mate een vraag te zien naar woonruimte van alleenstaanden, vluchtelingen en kleine huishoudens, groepen waarvoor in Stramproy nauwelijks tot geen woonruimte beschikbaar is. St. Joseph wil nu en in de toekomst hiermee extra rekening gaan houden.

Foto: SKILPOD

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.