Echt-Susteren vernieuwt overeenkomst Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen niet meedoen aan activiteiten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling. Zoals lid zijn van een sportvereniging of bibliotheek. Door financiële redenen kunnen steeds meer ouders de kosten hiervoor niet opbrengen. De gemeente Echt-Susteren heeft afspraken gemaakt met de Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek en deze onlangs verlengd.

“Het is voor de ontwikkeling van kinderen belangrijk dat zij kunnen meedoen in de samenleving”, aldus wethouder Geert Frische. Stichting Leergeld ondersteunt kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Daarmee kunnen de kosten van educatie, recreatie, sociale en sportieve ontplooiing van kinderen in de leeftijd tot 18 jaar worden betaald.

De gemeente Echt-Susteren heeft sinds 2014 een overeenkomst met Stichting Leergeld. De overeenkomst is onlangs verlengd. De gemeente vindt het belangrijk dat gezinnen met een minimum inkomen maatschappelijk kunnen blijven meedoen. Zo worden bijvoorbeeld de kosten van lidmaatschap van een vereniging, de bibliotheek of sportkleding vergoed.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.