Erkenning voor moskee in Maaseik, maar nog geen groen licht

Vlaams minister van Justitie, Koen Geens (CD&V) heeft een positieve uitkomst gekregen voor het erkennen van Moskee El Hidaya, in Maaseik. Echter wil minister Liesbeth Homans (N-VA) van Binnenlands Bestuur, nog geen groen licht geven.

Het gaat om in totaal twintig moskeeën in Vlaanderen, zo weet Het Laatste Nieuws. In Limburg wil men naast Maaseik ook moskeeën realiseren in Beringen, Leopoldsburg en Overpelt.

De Maaseiker moskeewerking kent al een lange geschiedenis die begint in de Grote Kerkstraat. Gedurende enkele decennia maakte de lokale moslimgemeenschap gebruik van een gebedsruimte die in een gewoon rijtjes huis was ingericht. Momenteel is de gebedsruimte al enige jaren aan de Sportlaan gevestigd.

Voorzitter Tahar Chahbi van de Maaseiker Moskee: “Voor belangstellenden organiseren we iedere eerste zondag van de maand mei een open dag. Alle inwoners van Maaseik en andere belangstellenden heten we dan van harte welkom om de Socio-culturele vereniging Masjid El Hidaya van binnen en buiten te bezichtigen waarbij wij informatie zullen geven over de activiteiten van de Masjid El Hidaya zelf en ruimte is voor discussie.”

Deze open dag heeft volgens de voorzitter als doel om elkaar in verbondenheid te brengen.

Foto: Moskee Elhidaya

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.