Flitspaal flitste vorig jaar bijna 14.000 keer

flits-camera-snelheid

In 2016 heeft de flitspaal aan de Frans Strouxstraat in Stramproy bijna 14.000 keer een verkeersovertreding vastgelegd.

Die gegevens maakte het CJIB bekend via de Politie Weert. De flitspaal werd pas in juli vorig jaar in gebruik genomen en flitste 13.528 keer. Voorheen stond er nog een analoge flitspaal. De weg geldt als 50 kilometer per uur-zône. Terwijl de meeste personen die regelmatig deze weg gebruiken, van het bestaan van de paal afweten, zijn vele personen die op doorreis van Weert naar Molenbeersel zijn, niet op de hoogte.

De vorig jaar zomer geplaatste flitspaal in Stramproy is een digitale flitser die geen last heeft van een volgeschoten film, constant werkt en gebruik maakt van een infraroodflitser. Die zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.