Fluoweek op Middenschool Bree

Deze afgelopen organiseerde de fluowerkgroep van Middenschool H. Hartinstituut Bree een fluoweek. Ze werd gehouden naar aanleiding van het donkere winterweer en de bijhorende gevaren. De school geeft aan bezorgd te zijn om de leerlingen op een veilige manier door het verkeer te laten fietsen zodat ze dagelijks veilig thuis kunnen komen.

Het aantal ongevallen met voetgangers en fietsers piekt tijdens de avondspits in de winter en hangt sterk samen met vroegere schemering en verminderde zichtbaarheid tijdens deze winterperiode. De verkeersslachtoffers zijn vaak opmerkelijk jong. Om de zichtbaarheid tijdens deze donkere periode te vergroten, willen ze jongeren ertoe aanzetten om meer fluo-materiaal te dragen op de fiets.

Nu de actieweek afgesloten is, hoopt de directie van de Middenschool in Bree dat leerlingen (en ouders) over de streep gehaald zijn om fluo of reflecterend materiaal te gaan dragen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.