Graotekoeër wint Midde Limburgs Leedjes Festival

Vrijdag 6 januari heeft in Linne de finale plaatsgevonden van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2017. Deze goed bezochte avond, georganiseerd door de C.V. de Kwekkerte uit Linne, bevatte 23 liedjes die streden om de titel: Het bèste leedje van Midde Limburg. Een vijfkoppige vakjury heeft de liedjes beoordeeld op tekst, muziek en uitvoering. De titelverdediger Het Graotekoeër uit Neer heeft gewonnen met het liedje: Limburg slueëptj (nog lang neet).

De tekst is van de hand van Bas Keltjens en de muziek van Frans Kropivsek. Als tweede is geëindigd Zugabe uit Susteren met het liedje Alles Gegaeve. Derde werd een inzending uit Heel van Patty Nakken met de titel: Ich haoj mich vas. De winnaar krijgt normaal gesproken het recht om de volgende editie te mogen organiseren. Dit recht vervalt indien de winnaar de afgelopen 5 jaar al een keer de finale georganiseerd heeft. Deze regel is in dit geval van toepassing, aangezien de editie 2014 in Neer heeft plaatsgevonden. De organisatie bekijkt nog waar de editie 2018 plaatsvindt.

Foto: Graotekoeër 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *