Groene groei-impuls buitengebied Nederweert

Het buitengebied in Nederweert kreeg in december nog een onverwachte groenimpuls. Op dinsdag 20 en woensdag 21 december werden 100 bomen geplant langs de Houtsberg. Het planten is mogelijk dankzij een gift.

De Houtsberg is de doorgaande weg van Nederweert-Eind naar Leveroy. De weg komt langs de natuurgebieden Sarsven en de Banen, Schoorkuilen, de Houtsberg en Wellensteyn. De bomen zijn aangeplant tussen de rijbaan en het fietspad. Daarmee wordt een oud lijnelement, dat door de jaren heen voor een gedeelte verdwenen was, hersteld.

Groenopzichter Bram Rulkens is blij dat de aanplant in 2016 nog mogelijk was. “Normaliter is december de maand van kerstbomen, die dan veelal worden gekapt.” De nieuwe bomen, voornamelijk eiken, zijn met voldoende tussenruimte geplant, zodat ze door de jaren tot wasdom kunnen komen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.