IJs is nog niet dik genoeg

Er wordt geschaatst op het natuurijs van Sarsven en de Banen in Nederweert-Eind. Met de vorst van de afgelopen dagen groeit het ijs elke nacht een centimeter. De ijsmeesters hebben op vrijdag 20 januari een gemiddelde van 5 centimeter gemeten. Dit is onvoldoende voor grote groepen schaatsers, zo geeft de gemeente Nederweert aan. Om massaal en veilig te kunnen schaatsen, moet het ijs 7-8 centimeter zijn. Iedereen die toch wil gaan schaatsen, doet dat op eigen risico. De ijsmeesters adviseren niet in grote groepen bij elkaar te gaan staan en goed uit te kijken voor zwakke plekken.

Weerman Ruben Weytjens geft aan dat de temperatuur vandaag rond het vriespunt zal liggen, met uitschieters tot 5 graden boven het vriespunt. Het blijft meestal zonnig, en gegarandeerd droog.
Er waait een zwakke wind uit oostelijke richting. Tijdens de nacht naar zondag gaat het overal in de grensstreek opnieuw matig vriezen. Lokaal kan de temperatuur zelfs tot -8°C zakken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.