Inloopavond Verbreding A2 Het Vonderen – Kerensheide

Rijksweg A2: Vonderen-Kerensheide
foto: Joop van Houdt / Rijkswaterstaat

Dwarsverbindingen, wegontwerp, geluid- en luchtkwaliteit en het ontwerptracé. Er komt veel kijken bij de structurele verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Om alle omwonenden op de hoogte te brengen van deze processen, organiseert Rijkswaterstaat, in samenwerking met de provincie Limburg en het Buurtenplatform, op 14 februari een inloopavond voor alle omwonenden.

Tijdens de inloopavond staan medewerkers van Rijkswaterstaat, provincie Limburg, ingenieursbureau Arcadis, Waterschap Limburg, de gemeenten Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en leden van het Buurtenplatform klaar om vragen van omwonenden over deze processen te beantwoorden.
Deze avond is er ook een mogelijkheid om het conceptontwerp te bekijken. Het conceptontwerp vormt de basis voor het ontwerptracébesluit dat in het najaar van 2017 voor alle geïnteresseerden ter inzage wordt gelegd. Tijdens die inzageperiode eind 2017 is er voor alle betrokken partijen de mogelijkheid om officieel op het ontwerp te reageren

Met tienduizenden tegelijk rijden we dagelijks over de A2 in Limburg. We rijden naar ons werk, naar het buitenland of juist Nederland in. Limburg ligt centraal in Europa en is daarmee belangrijk voor logistiek Nederland. De structurele verbreding van de A2 draagt bij aan de economische groei en daardoor ook aan de groei van Limburg.

In 2013 is de startbeslissing verzonden naar de tweede kamer. Vanaf dat moment is Rijkswaterstaat begonnen met onderzoek naar het snelwegennetwerk tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. De contacten met omwonenden en bedrijven zijn gelegd en provincie Limburg is begonnen met grondverwerving. Volgens planning gaan in 2022 de werkzaamheden van start en zou in 2025 de structureel verbrede weg in gebruik genomen kunnen worden.

De avond op 14 februari zal van 18.00 tot 21.00u plaatsvinden in De Roosterhoeve, Hoekstraat 29 in Roosteren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.