Kinrooi heeft 70km al aangepast

In Vlaanderen is per 1 januari 70 km/u de norm. Op verschillende wegen mocht 90 km/u gereden worden. Dat is nu een uitzondering. In de gemeente Kinrooi zijn de wegen al voorzien in borden die de (nieuwe) limiet aangeven. Deze borden kunnen op termijn verdwijnen.

Minister Weyts heeft onlangs een campagne gelanceerd om deze wijziging onder de aandacht te brengen. Er dient nu 70 km/u gereden te worden op alle wegen buiten de bebouwde kom die geen autosnelweg of 2×2-weg met middenberm zijn. Buiten de bebouwde kom is er vaak al een 70 km/u-limiet. Het zijn dus vooral de borden die veranderen, en niet de snelheid. Enkel waar een andere snelheid geldt, zal een bord staan. Op wegen waar 70 km/u geldt, staat niet langer een bord.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.