Kinrooi gaat gezond(er) eten (video en foto's)

Zondag 15 januari was in GC ‘De Stegel’ in Molenbeersel de aftrap van het project ‘Meer weten over gezond eten’. Het project dat door de Kinrooise Preventieraad werd gelanceerd, laat drie initiatiefnemers met elkaar samenwerken, Velt Kinrooi, FoodCon en Botel Ophoven.

“Dit sluit prima aan bij de visie en missie die we als gemeente Kinrooi hebben”, zo vertelt burgemeester Jo Brouns van Kinrooi. “Wij zijn dé groente-gemeente bij uitstek. We telen in Kinrooi ongeveer dertig verschillende soorten groente. Daarnaast hebben we met Agropolis een uniek, innovatief land- en tuinbouwbedrijventerrein van 40 hectare waar we met onze incubatiefunctie een broeikamer voor nieuwe ideeën in de land- en tuinbouw realiseren.”

De drie initiatiefnemers, Erica Rutten (doctor in de voedingswetenschappen en oprichter van FoodCon), Velt Kinrooi (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren Kinrooi) en Botel Ophoven (tot hotel en eetgelegenheid omgebouwd vrachtschip gelegen op de Maasplassen nabij Marec), geven aan bijzonder enthousiast te zijn over dit project dat volop mogelijkheden biedt. “Ik vind duurzaamheid heel belangrijk”, zo geeft Kathy Stroobants van Botel Ophoven aan. “Dat is ingeburgerd in onze totale bedrijfsvoering. “Wij hebben als enige privé-onderneming in België drie groene sleutels, wat eigenlijk een eco-label is, voor toeristische bedrijven. Daarnaast zijn we ook meest-maatschappelijk verantwoord van Vlaanderen, zodat dit project hier precies in past.”

Velt Kinrooi-voorzitter Jules Logue onderschrijft dit: “Wij proberen zoveel mogelijk ecologische producten aan te bieden, we maken lessen over wat mensen in eigen tuin kunnen. Daarnaast hebben we ook aandacht voor streekproducten.”

Erica Rutten vult de twee aan: “Ik vind het belangrijk om mee te doen aan de sensibilering naar goede voeding toe, terwijl de basisvoeding als basis voor het gehele leefpatroon moet zijn.”

Het drietal gaat dit jaar tal van activiteiten organiseren om alle inwoners van Kinrooi te inspireren voor een gezonder voedingspatroon.

Anita Meerten, voorzitter van OCMW Kinrooi vertelt dat medio oktober een sluitende bijeenkomst in GC ‘De Stegel’ zal plaatsvinden. “Ik ben ervan overtuigd dat we dan met z’n allen bewustere omgaan met voeding.”  “Het ultieme doel is om gezond bezig te zijn”, zo besluit burgemeester Jo Brouns.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Kinrooi gaat gezond(er) eten (video en foto's)”

  1. DJU ! Eindelijk nieuws waar we op zitten te wachten. In Bieesel gebeurtj auch nog waal us get ! Good bieezig grenslandj !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.