Kinrooi loopt voorop met Agropolis

Gedeputeerde Inge Moors lanceerde vrijdag de zesde editie van de Provinciale Innovatie-Award voor de Land- en Tuinbouw. Een voorbeeld hoe effectief met dit gebeuren gewerkt wordt is Agropolis Kinrooi. Agropolis profileert zich als ‘Broed- en kiemkamer’ voor Agro-Innovatie. De doelstelling is om een impuls te geven aan vernieuwende bedrijven in de land- en tuinbouw, om op die manier de concurrentiekracht te verhogen.

Burgemeester Jo Brouns van Kinrooi is trots op dit project: “Met Agropolis hebben we een uniek land- en tuinbouw bedrijventerrein van 40 hectare waar wij met onze incubatiefunctie een broedende kiemkamer voor nieuwe gewassen en nieuwe teelt. Hier komt nog bij dat nieuwe ideeën voor de land- en tuinbouw hierdoor gestimuleerd worden.” “Bedrijven kunnen bij ons terecht voor huisvesting, netwerking én begeleiding, kortom een totaalpakket van faciliteiten en diensten”, zo vult Marc Moons van Agropolis Kinrooi aan.

Kinrooi heeft een rijk agrarisch verleden. Al eeuwenlang typeert haar landbouwbedrijvigheid de gemeente als een van de meest vruchtbare gebieden in de regio. “Het innovatieve Agropolis-project breidt nu ook een duurzaam vervolg aan die rijke geschiedenis”, zo besluit Moons.

Foto: Agropolis

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.