Kinrooi wil inwoners gezond(er) leren eten

In de gemeente Kinrooi zijn volop goede voornemens voor 2017 gemaakt. De Preventieraad Kinrooi heeft enige tijd geleden 5.000 euro beschikbaar gesteld voor een drietal projecten om de Kinrooise bevolking aan te zetten tot gezond(er) eten.

“In september 2016 lanceerde de preventieraad een oproep naar projecten die onze inwoners op een laagdrempelige manier kunnen aanzetten om hun voedingspatroon eens onder de loep te nemen. Daarnaast moesten de projecten ook stimulansen bieden opdat de mensen zich beter informeren over wat gezonde voeding is. Want wie weet vandaag de dag nog wat wel of niet gezond is als het op eten aankomt?”, aldus burgemeester Jo Brouns van Kinrooi.

Velt Kinrooi (Jules Logue), FoodCon (Erica Rutten) en Botel Ophoven (Katy Stroobants) gaan met een gezamenlijk project en met steun van de Kinrooise Preventieraad inwoners meer leren weten over gezond eten.
Erica Rutten, doctor in de voedingswetenschappen heeft FoodCon opgericht. FoodCon is een voedingsadviesbureau dat met wetenschappelijk onderbouwde kennis werkt. Goede voeding is essentieel voor een goed functioneren van ons lichaam en slechte voeding kan heel wat schade aanrichten. Maar wat is goed en wat is slecht eten? FoodCon leert het u in 2017 door middel van boeiende workshops en lezingen. De eerste lezing is gepland op woensdag 25 januari om 20.00u in het Kompas. Dan zal het gaan over Honing, het vloeibare goud? Inschrijven voor deze lezing kan per mail naar ericarutten@foodcon.be.
Velt Kinrooi staat voor Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren Kinrooi. Ecologisch leven is gezond leven op het ritme van de seizoenen, met respect voor de natuur. Velt Kinrooi geeft dit idee vorm in huis, tuin, keuken en daarbuiten met kwaliteitsvolle publicaties, activiteiten en lessen voor iedereen die geïnteresseerd is in een meer duurzame levensstijl. Velt brengt mensen samen om kennis te delen over ecologisch tuinieren en duurzame voeding én om samen plezier te maken.
Bij Botel Ophoven, het tot hotel en eetgelegenheid omgebouwde vrachtschip achter het Tegelhuuske (Maasdijk), zijn duurzaamheid en gezondheid essentiële onderdelen in de bedrijfsvoering. In de kombuis koken ze met producten van eigen streek en eigen kweek, zoveel als mogelijk is.

Wie er meer over wil weten, is welkom op de startdag van dit unieke project op zondag 15 januari van 14.00 tot 17.00u in GC De Stegel in Molenbeersel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.