Leerlingen aan de slag met LEGO-romeinen


De leerlingen van Middenschool Campus van Eyck in Maaseik namen de proef op de som: Zelf aan de slag gaan met bouwstenen en Romeinen is een lastige combinatie, die na enige inspanning wèl tot resultaat kan leiden. Zij bezochten de tentoonstelling ‘Romeinen in LEGO stenen’.
In het Archeologisch Museum in Maaseik is nog tot en met 5 maart de tentoonstelling ‘Romeinen in LEGO stenen’ te zien. Kathy Sas is archeologe en voorzitter van AVRA, de Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie, en Tom De Bruyker is voorzitter van BeLUG, de Belgische LEGO club. Samen met hun 16-jarige zoon Andreas geven ze op een verbluffende vorm aan hun gedeelde passie voor bouwstenen en archeologie. De mooiste creaties zijn samengebracht in een unieke tentoonstelling. Speciaal voor Musea Maaseik wordt het Romeinse Maasland in LEGO gebouwd, met onder andere de Via Mosae, een grafveld en een Maaslandse villa.
De leerlingen van Middenschool van Eyck zijn na het bezoek overtuigd dat het zelf bouwen met die stenen in de opdracht die ze kregen niet altijd even eenvoudig is.
Foto’s: Middenschool Campus van Eyck

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.