Leudal schuift besluit over geurnormen voor veehouderijen op

De gemeenteraad van Leudal heeft in april van 2016 besloten dat er gekeken moet worden of de huidige geurnormen voor veehouderijen nog voldoen. Onder andere vanwege toenemende signalen van geurhinder. De bedoeling was om eind 2016 een besluit hierover te nemen. Door de complexiteit van dit onderwerp is er nog geen overstemming bereikt en is het onderwerp verschoven naar de raadsvergadering van 14 februari.

Het uitstellen betekent dat het aanhoudingsbesluit voor omgevingsvergunningen van veehouderijen blijft gelden. Ook geldt nog steeds de huidige geurverordening uit 2011.

Tijdens het onderzoek naar de geurnormen in Leudal zijn twee interactieve bijeenkomsten voor de veehouderijsector en inwoners gehouden. Als in februari 2017 een besluit is genomen over de nieuwe geurverordening wordt hierover zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.