Limburgse Innovatie Award

Tijdens de zesde editie van de Limburgse Innovatie Award voor de Land- en Tuinbouw zal er vanuit de gemeente Kinrooi speciale aandacht zijn voor dit gebeuren, dat op 19 januari in Houthalen-Helchteren plaats vindt.

Het evenement wordt door Gedeputeerde Inge Moors geopend. Tijdens dit startmoment, ingeleid door Karen Verplancke, schoonste boerin 2016, zal samen met Dr. ir. Nicolette Klijn dieper worden ingaan op de rol die ondernemerschap en innovatie speelt bij de verduurzaming van de landbouw. Met de Innovatie-award Land- en Tuinbouw wil de provincie Limburg het innovatieve denken bij de individuele land- en tuinbouwers stimuleren en hen door middel van een financiële ondersteuning de kans bieden om hun creatief idee te concretiseren.

Kinrooi is al vele jaren bezig binnen de agrarische sector. In 2012 is gewerkt aan ‘Agropolis’, een duurzaam agrarisch bedrijvenpark bij Kessenich. Het initiatief hiertoe werd genomen door de gemeente Kinrooi. Het resultaat leidt in de streek tot innovatieve land- en tuinbouw op basis van cleantech. “De realisatie van het project vindt plaats op een plek die na grindwinning weer aan het agrarisch landschap wordt teruggegeven. Deze ontwikkelingen worden een voorbeeld genoemd voor de land- en tuinbouwsector in de 21ste eeuw”, aldfus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Inschrijven voor de Limburgse Innovatie Award kan hier.

Foto: Agropolis

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.