LVK-geweerd nummer mag wel meedoen bij Midde Limburgs Leedjes Festival

Het nummer ‘Vastelaovend guf vleugels’ van makers Job van Hoof en Quirien van Haelen, mag meedoen aan het de Limburgs Leedjes Festival, dat op 6 januari wordt gehouden in Linne.

De inschrijving werd eerder van de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) geweerd, omdat het niet origineel zou zijn. Het comité Midde Limburgs Leedjes Festival heeft vragen gekregen, hoe zij met deze kennis omgaat en of dit ook consequenties heeft voor deelname aan de finale van het Midde Limburgs Leedjes Festival. Het comité is van mening dat een waardeoordeel over originaliteit bij de jury thuishoort en niet bij de organisatie. Dus het liedje wordt vertolkt in de finale en beoordeeld door een vakjury, net zoals alle andere 22 finalisten. Dit laat de organisatie weten.

De makers van het nummer ‘Vastelaovend guf vleugels’ eisen een rectificatie van de Stichting LVK. De stichting besloot de inzending namens Herkenbosch voor het LVK uit de halve finale te halen vanwege plagiaat. Het nummer lijkt volgens de Stichting te veel op het nummer ‘Drunken Lullabies’ van de groep Flogging Molly.

Foto: YouTube

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.