Maaseik schaft hondenpoepzakjes af

Maaseik

Maaseik liet vijf jaar geleden, op diverse plaatsen in de gemeente dispensers plaatsen met een voorraad hondenpoepzakjes. De afgelopen jaren werd echter vastgesteld dat de zakjes tegen een hoog tempo verdwenen. Het gerucht deed de ronde dat mensen ze gebruikten als diepvrieszakjes of voor andere doeleinden. Als bepaalde dispensers werden bijgevuld, waren ze ’s anderendaags al leeg. Het gemeentebestuur heeft besloten de zakjes af te schaffen.

De zakjes kosten jaarlijks 2.500 euro, zonder rekening te houden met de kosten van de personeelsinzet. Het stadsbestuur volgt met het afschaffen van de hondenpoepzakjes het principe van de vervuiler betaalt.  Hiermee wil het stadsbestuur aangeven dat de hondeneigenaar nog steeds verantwoordelijk is voor het opruimen van de hondenpoep van zijn hond. Neem dus steeds een zakje mee om de uitwerpselen te verwijderen. Door het toepassen van het principe van de vervuiler betaalt, komen er nu middelen vrij om aan andere doeleinden te besteden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.