Mathilde Dominikowski Weertenaar van het jaar

Sint-Martinus-kerk-Weert

Mathilde Dominikowski is Weertenaar van het jaar 2016. En Dikra Tajjiou en Bram Wicherink worden beiden de nieuwe gast van de burgemeester. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 6 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

Mevrouw Dominikowski mag zich een jaar lang Weertenaar van het jaar noemen. Zij heeft heeft zich het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier ingezet voor de Weerter gemeenschap. Burgemeester Heijmans: “Mathilde Dominikowski staat symbool voor het sociale gezicht van Weert. Symbool voor wat honderden vrijwilligers afgelopen jaar betekenden voor de opvang van vluchtelingen en de integratie van vergunninghouders. Vanaf september 2015 is zij betrokken bij de opvang op het AZC en is ze vrijwilliger bij de Rode Kruis Winkel. Daarnaast stak ze ontelbare uren in het geven van Nederlandse les aan de bewoners van het AZC. Ze is betrokken bij de persoonlijke begeleiding van verschillende asielzoekers en vergunninghouders. Dit deed ze zowel in de beginfase als nu mensen een woning in Weert hebben. Ook helpt ze hen met allerlei regelwerk bij instanties zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Belastingdienst, de gemeente en Vluchtelingenwerk. Met hulp van andere vrijwilligers heeft ze de taak van coördinator op zich genomen van het Syrische gezin dat moest vertrekken naar Duitsland en sindsdien op een onbekende bestemming verblijft. Zij regelt alles voor deze familie met vier kleine kinderen, wat een grote verantwoordelijkheid is.”
Voor het Cliënten Platform Minima, verzorgt mevrouw Dominikowski kosteloos de PR en communicatie. Daarnaast helpt ze veel inwoners als het gaat om tekstuele zaken, zonder hier kosten voor te declareren. Tot slot is ze afgelopen maand begonnen met een training bij Award Nederland (The International Award for Young People) waar ze later jongeren vanuit Weert en kinderen van vergunninghouders gaat begeleiden.

In het kader van samenwerking en integratie heeft de burgemeester dit jaar gekozen voor twee Gasten van de burgemeester, te weten Dikra Tajjiou en Bram Wicherink. De jongeren bezoeken samen met de burgemeester officiële bijeenkomsten en activiteiten uit zijn agenda. Het project ‘Gast van de burgemeester’ is in 2008 gestart. De Gast is een jongere die in Weert woont en het leuk vindt om met de burgemeester op te trekken. Burgemeester Jos Heijmans “Ik vind het belangrijk om jongeren te betrekken bij het besturen van onze mooie stad. Door samen op te trekken bekijk je de wereld eens met een andere bril. Heel leerzaam, voor beide partijen.”

Dikra Tajjiou is 17 jaar en zit op de Philips van Horne. Zij volgt de richting Zorg en Welzijn. Na haar eindexamen gaat ze de opleiding Sociaal Cultureel Werk volgen op het Suma College in Eindhoven. Elke zondag geeft ze kickboksles en daarnaast heeft ze een bijbaan bij de Albert Heijn.

Bram Wicherink is ook 17 jaar en zit op 5 Havo op de Philips van Horne. Zijn hobby’s hebben vooral met muziek te maken. Hij zingt bij een zangroep en speelt gitaar. Verder is hij iedere dinsdagavond tussen 22.00 en 24.00 uur te horen op WeertFM. Hij is ook vaak achter zijn computer te vinden om te gamen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.