Mogelijke verkeershinder Minderbroedersingel

Tijdens reguliere werkzaamheden aan het riool constateerde de inspectiedienst dinsdag 10 januari grote gaten in de metselwerkriolering in de Minderbroedersingel in Roermond tussen de Graaf Reinaldstraat en de Mgr. Van Gilsstraat. Het betreft de locaties kruispunt Minderbroedersingel – Graaf Reinaldstraat en Minderbroedersingel ter hoogte van de Koepelkerk. De Minderbroedersingel is nu ter plaatse gedeeltelijk afgezet. Het verkeer kan nu nog doorgang vinden. Bij de werkzaamheden die volgen ontstaat verkeersoverlast. Op dit moment is de omvang en duur van de werkzaamheden nog niet bekend.

Als gevolg van het gat in de riolering is een grote ondergrondse holle ruimte ontstaan. Dit levert een instortingsgevaar voor de bovenliggende asfaltverharding op van de Minderbroedersingel. Gelet op de omvang van de weggespoelde grond (schatting 3 bij 4 meter) heeft deze locatie de hoogste prioriteit om aan te pakken.
Woensdag 11 januari verwijdert de aannemer de resterende laag grond met asfalt om zo de exacte grootte van het gat vast te kunnen stellen. Ook wordt dan bepaald welke tijdelijke oplossing genomen kan worden om het gat in de riolering te herstellen en de Minderbroedersingel weer volledig toegankelijk te maken.

Als gevolg van een instorting van de riolering is een ondergrondse holle ruimte ontstaan. Dit levert een instortingsgevaar voor de bovenliggende asfaltverharding van de Minderbroedersingel.
Na gereed maken van kruispunt Minderbroedersingel – Graaf Reinaldstraat  verwijdert de aannemer ook hier de resterende laag grond met asfalt om zo de exacte grootte van het gat vast te stellen. Ook wordt dan bepaald welke tijdelijke oplossing genomen kan worden om het gat in de riolering te herstellen en de Minderbroedersingel weer volledig toegankelijk te maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.