Molen Tungelroy opent de deuren

wilhelmus-hubertus-molen-weert-hushovenwilhelmus-hubertus-molen-weert-hushoven
Zaterdag is de Sint Anna Molen aan de Tungeler Dorpstraat in Tungelroy geopend voor het publiek. Molenaar Mark Joosten zal de molen vanaf 10.00 uur draaien en ontvangt belangstellenden graag op deze dorpsmolen die uit 1875 dateert.

De molen is tot 15.00 uur voor het publiek geopend, zo meldt Molenstichting Weerterland die meerdere molens in de gemeente Weert in haar bezit heeft. De Sint Anna Molen in Tungelroy is in 1875-1876 in opdracht van Jan Mathijs Peerlings gebouwd. Reden voor de bouw was, dat omstreeks 1880 in zuidelijk Weert twee watergraanmolens zouden moeten verdwijnen omdat het Waterschap plannen had om de afwatering ten zuiden van Weert te verbeteren. De molen in Tungelroy zou dus twee molens vervangen.

Het vermoeden bestaat dat de molen haar naam dankt aan de echtgenote van Jan Mathijs Peerlings.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.