Nieuwe jeugdstadsprins Weert: Milan I

Op zondag 15 januari jl. is, aansluitend aan de Boonte Femiêlie Middig in het Munttheater, Milan Beerents uitgeroepen tot 66e Stads-Jeugdprins van Weert.

De 11-jarige zoon van Ralf Beerents en Inge Beerents-Litjens woont samen met zijn ouders en zusje Demi op de Beemdenstraat 4A. Daar is het zelfs in de winter lekker warm door de grote frietketel die beneden in de zaak van zijn ouders staat.

Juf Susan en Juf Inge uit groep 8 van IKC Leuken nemen best veel vrije tijd van Milan in beslag. Gelukkig heeft hij wel nog tijd om buiten te spelen met zijn vriendjes en een bal. Als laatste man van de D2 van V.V. DESM wordt hij wel de ‘Boatênk vanne Moeësdiêk’ genoemd. Voor zichzelf opkomen leert Jeugdpreens Milan door ‘Krav Maga’ bij Loods 37 en hij is, samen met zijn vader, regelmatig te vinden bij wedstrijden van de beste voetbalclub van Eindhoven.

Vastelaovendj vieren doet Milan al jaren, meestal in de zaal van de buren. Maar hij is ook een fanatieke ‘koppenbouwer’ waarna hij met zijn zelfgemaakte creaties altijd deelneemt aan de optocht van V.V. de Zweeloeëre op Leuken en natuurlijk de Wichteroptocht van V.V. de Rogstaekers.

Milan heeft het goed voor elkaar en gaat fluitend door het leven. Hij heeft dan ook de ‘orde van de Fluitendje Kuiter’ ingesteld. Samen met zijn adjudanten Stef Beerents, Joey Zaalberg en Jur Knapen, Vorst Luca en de Jeugdraod van Elluf en de Huppelpupkes gaat Jeugdpreens Milan I de Weerter jeugd voor onder zijn devies:

MET ‘NE FLUITENDJE ALAAF WÛRTJ DIEËZE VASTELAOVENDJ KEJGAAF!

Foto: Loes Mennen Fotografie (via V.V. De Rogstaekers)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.