Nieuws van Grensland Actueel ook te horen op EuregioRadio

Het nieuws van Grensland Actueel is op werkdagen ook als gesproken radiobulletin te horen, via EuregioRadio. Deze internetzender richt zich op de Euregio Maas-Rijn. De nieuwsberichten van Grensland Actueel zijn tussen 12.00 en 13.00 uur te horen en daarnaast verzorgt de redactie van die site ook enkele uurbulletins op de zender.

Het initiatief voor EuregioRadio is anderhalf jaar geleden genomen en is afkomstig van een aantal radiomedewerkers die de cultuur en innovatie van dit gebied willen uitdragen. “We weten vaak niet wat er heel dichtbij allemaal georganiseerd wordt op diverse gebieden. Dit geldt zeker voor de Euregio, omdat we hier ook nog te maken hebben met diverse landen, talen en culturen”, zo geeft men aan. “Euregio Radio biedt informatie over cultuur en innovatie in de Euregio Maas-Rijn in een aantrekkelijk programma-format, dat natuurlijk ook ruimschoots aandacht besteedt aan muziek”, aldus hoofdredacteur Leon Balmaekers.
De samenwerking met Grensland Actueel is er gekomen omdat dit medium het nieuws uit de Belgisch-Nederlandse grensstreek dagelijks brengt met enkele gemotiveerde krachten. “We zijn gestart met veelal geschreven nieuwsberichten aangevuld met fotoreportages, we gaan ons nu ook richten op het maken van TV-reportages”, aldus voorzitter Roland Thijssen van de vzw BNMG, waaronder Grensland Actueel valt. BNMG staat voor België-Nederland Media Groep en werkt vanuit de gemeente Maaseik. EuregioRadio werkt ook met andere lokale nieuwsmedia samen.
Achter zowel Grensland Actueel als EuregioRadio gaan vele ervaren mediamakers schuil, die met de hedendaagse middelen en verschuivingen in de media werken.
Een vernieuwend en innovatief concept, en dat erkende ook de Provincie Nederlands-Limburg, die het initiatief EuregioRadio steunt en het project een startsubsidie heeft verleend. De Euregio Maas-Rijn gaf al eerder aan het initiatief te steunen. Luisteren naar Euregioradio kan hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.