Online verkeersquiz basisscholen

stoplicht verkeer

Veilig Verkeer Nederland regio Zuid organiseert in opdracht van Regionaal Mobiliteitsoverleg (RMO) Midden-Limburg de online Verkeersquiz in de maanden januari t/m maart 2017. Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis.

Een verkeersquiz spelen tegen andere scholen, maar dan binnen je eigen klas! Dit is mogelijk met de online verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland. Deze online verkeersquiz wordt  aangeboden aan alle groepen 7 en/of 8 van de basisscholen in de regio Midden Limburg

De verkeersquiz gaat vanaf maandag 16 januari online voor deze regio. De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 8 of groep 7/8. De leerlingen spelen online voorrondes in hun eigen klas. De leerlingen bespreken de vraag met de klas en gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen. Dit geeft alle scholen de gelegenheid om met deze leerzame en spannende quiz mee te doen.

De scholen spelen de online quiz in de eigen klas binnen de periode  van 16 januari t/m 27 januari 2017. Van de deelnemende scholen gaan de 5 best scorende scholen door naar de regionale finale van de Verkeersquiz. In deze finale strijden de scholen om de titel ‘Beste Verkeersklas’ van de regio Midden Limburg. Deze finale vindt plaats op woensdag 8 maart 2017  in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.