Opnieuw valse euro biljetten in de regio

geld-euro

Recent zijn er bij de politie enkele meldingen van valse eurobiljetten in Lanaken en Maasmechelen binnengekomen.

De schrik kan groot zijn als u merkt dat u in bezit bent van een vals eurobiljet. Juist daarom is het belangrijk om voordat u een biljet accepteert, goed te kijken of het echt is. Een goede controle is het beste wapen in de strijd tegen vals geld. Als iedereen goed controleert en verdachte biljetten weigert, wordt het des te moeilijker voor valsmunters.

U kan op allerlei manieren controleren of een eurobiljet echt is of niet. Veel van de kenmerken van het biljet zijn gewoon met de hand en het blote oog te controleren.

Wat doen bij vals geld?
Krijgt u een vals biljet in handen, dan hebt u pech. Wanneer u namelijk dit biljet probeert uit te geven en er wordt ontdekt dat het vals is, wordt de politie ingeschakeld. Anderzijds krijgt u geen vergoeding voor het bij de bank of politie inleveren van vals geld. Daardoor zou u geneigd kunnen zijn om het biljet, ook al weet u dat het een namaakbiljet is, niet in te leveren, maar gewoon te gebruiken. Maar let op….vals geld gebruiken is strafbaar!

Bij aangifte bij de politie van vals geld, zorg dat u voldoende gegevens hebt over het onderschepte biljet, over de vindplaats en de personen die het in omloop hebben gebracht. Dit is van groot belang voor de opsporing en vervolging van valsmunters. De politie of de bank maakt vals geld over aan de dienst CDBV-M (Centrale dienst voor de bestrijding van valsheden m.b.t. vals geld). Deze afdeling van de federale politie zit gehuisvest in de gebouwen van de Nationale Bank van België.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.