Petitie gestart voor bushalte bij Maaseiks ziekenhuis

Ziekenhuis Maaseik
Op internet is, naar aanleiding van het nieuws dat busmaatschappij De Lijn geen bushalte bij het nieuwe ziekenhuis in Maaseik zal realiseren, een petitie gestart om dit alsnog te realiseren. Initiatiefnemer is Peter De Bruyn: “Het kan volgens ons niet dat, gezien de ligging van het nieuwe ziekenhuis, het groot verzorgingsgebied, de investeringen in patiëntencomfort, het stimuleren van openbaar vervoer in het algemeen en het gebrek hieraan in de regio, De Lijn zich verzet om bussen te alaten stoppen voor het ziekenhuis in Maaseik.”
Burgemeester Jan Creemers van Maaseik: “Ik vind het ongezien en zelfs beschamend. Er komen veel mensen naar een ziekenhuis die zelf niet meer mobiel zijn.” Creemers vindt dat de regio Noord-Oost-Limburg een blinde vlek is op het gebied van openbaar vervoer. “Dat zou een stuk beter moeten”, zo vertelt hij. Busmaatschappij De Lijn deelt de bezorgdheid van de burgemeester maar geeft aan geen budget te hebben om een extra halte te realiseren. De burgemeester overweegt naar de minister van Mobiliteit te stappen.
“Patiënten en bezoekers zijn nu eenmaal geen festivalgangers die men als openbare vervoersmaatschappij langs de weg dropt”, aldus de initiatiefnemer Peter De Bruyn, die hoopt dat zijn petitie voldoende resultaat krijgt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

4 reacties op “Petitie gestart voor bushalte bij Maaseiks ziekenhuis”

  1. Mobiliteits ambtenaar van stad Maaseik had hier werk van moeten maken, of hebben ze er geen ?

  2. ik hoop maar dat er een bushalte komt ,anders geraak ik er niet ,kan geen auto rijden .

  3. Is dit een vervolg van aan het oud ziekenhuis in maaseik , daar was er ook geen bushalte mogelijk !!!! zeggen ze , naar mijn mening was dat ook niet zoveel moeite ( wat zat daar achter ? )
    Nu hetzelfde liedje ?? en nog altijd dezelfde , die aan het roer zitten !!!! heeft het soms weeral met partij politiek te maken , zoals in gans Belgie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.