Plastic Lab in Bree

Kunststoffen (plastics) maken deel uit van ons dagelijks leven. Er zijn heel wat vooroordelen over kunststoffen: ze zijn milieuvervuilend, ze stinken, ze zijn ongezond en zo meer. Om deze en andere misverstanden uit de wereld te helpen organiseert de kunststofsector workshops voor leerlingen van het zesde leerjaar. Komende maandag (23 januari) zal dit gebeuren voor het publiek te bekijken zijn bij het TISM in Bree.

Het Plastic Lab is een mobiel labo, vol met technologische en hightech experimenten rond recyclage en kunststofverwerking. In januari is het Plastic Lab te gast op het TISM. De leerlingen van zesde leerjaar worden uitgenodigd voor workshops.

Uitzonderlijk zetten ze hun deuren open voor het grote publiek. Hierdoor zijn belangstellenden in de gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan en te ontdekken hoe de magische wereld van technologie en wetenschappen er uit ziet.

Belangstellenden zien ziet hoe de kinderen hun eigen ingezamelde plastic afval tot een gloednieuwe frisbee of smartphone-houder verwerken, hoe ze experimenteren met bioplastics of met een lasercutter hun eigen logo of sleutelhanger ontwerpen. Aanmelden is wel een pré, dat kan via deze link.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.