Politie zoekt informatie over moord Daan van Es


Op carnavalsmaandag 27 februari 2006 wordt de 40-jarige Daan van Es uit Nederweert tijdens een overal aan zijn woning in de Populierenstraat doodgeschoten. De politie zoekt sindsdien naar aanwijzingen, omdat de daders nog vrij rondlopen. Hierop is een beloning van € 15.000,– uitgeloofd.
Om 04.55 uur die maandagochtend arriveren Daan en zijn vrouw met de dagopbrengst van hun discotheek Carte Blanche in Weert bij hun woning. Als ze net thuis zijn dringen een aantal gemaskerde mensen de woning binnen. Van Es grijpt al snel een pistool en een vuurgevecht volgt. Hierbij wordt Daan dodelijk getroffen en is waarschijnlijk ook één van de daders gewond geraakt. De overvallers verdwijnen zonder buit. Kort na de overval wordt een in brand gestoken BMW aangetroffen in Nederweert.
Rondom 05.30 uur arriveren drie personen in een VW Golf bij het ziekenhuis in Veldhoven. Een man met een bivakmuts laat een medepassagier naar binnen gaan en rijdt vervolgens met hoge snelheid weg. De man blijkt een schotwond te hebben en wordt aangehouden. Hij wordt verdacht van de overval in Nederweert. Hij wordt veroordeeld, maar in hoger beroep vrijgesproken.
De daders van de dodelijke overval lopen dus nog altijd vrij rond. Het cold-case team van de Politie is nu, bijna elf jaar na dato, op zoek naar bruikbare tips.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.