Praktijkdagen Biotechnicum Bocholt

De leerlingen van 5NGTW van het Biotechnicum Bocholt namen dit schooljaar deel aan een aantal boeiende en leerrijke praktijkdagen. Zo snoeiden ze een beukenhaag in Veldhoven en hielpen bij het afvissen in Loozerheide.

Verder maakten de leerlingen kennis met een aantal inheemse vissoorten die op kleine waterlopen in de streek uitgezet worden. De leerlingen maakten een stevige wandeling op het Hageven in Neerpelt en leerden de streek kennen onder leiding van een gids.

Op het Smeetshof staken de leerlingen samen met Nol Goossens en enkele vrijwilligers van natuurpunt Bocholt de handen uit de mouwen tijdens de beheerswerken. Ze namen er een houtkant onder handen. De exoten, vooral Amerikaanse eik, werd verwijderd en de zeldzame rode bosbes werd vrijgesteld. Ze maaiden er met bosmaaiers, jonge wilgen en berken zodat de heide de kans krijgt om zich te ontwikkelen.

Foto’s: Biotechnicus Bocholt

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.