Project Makerspaces gaat van start

Bib Bree lanceert een introductiedag om van alles te weten te komen over robots, programmeren, virtueel lassen, 3D-printen en meer. De aftrap wordt zaterdag 14 januari gegeven om

Deze maand is bovendien het Plastic Lab te gast op het Technisch Instituut Sint Michiel in Bree. Dit mobiel labo zit vol met technologische en hightech experimenten rond recyclage en kunststofverwerking. Leerlingen van het zesde leerjaar worden uitgenodigd op ontdekkingstocht in de magische wereld van technologie en wetenschappen.
Tussen 10.00 en 14.00u wordt allerlei uitleg gegeven. Het kijken achter de normaal gesloten deuren is vrij uitzonderlijk. Er is te zien hoe de kinderen hun eigen ingezamelde plastic afval tot een gloednieuwe frisbee of smartphone-houder verwerken, hoe ze experimenteren met bioplastics of met een lasercutter hun eigen logo of sleutelhanger ontwerpen.

Aanmelden kan hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.