Redelijk rustige jaarwisseling in de grensstreek

De jaarwisseling van 2016 naar 2017 is redelijk rustig verlopen in de grensregio. Wel zijn enkele inbraken gemeld in woningen waar de bewoners elders de jaarwisseling aan het vieren waren.

In Kelpen-Oler is tijdens Oud op Nieuw een auto uitgebrand. Er raakte daarbij niemand gewond. Voor de rest geeft de politie aan dat aan de Nederlandse zijde van de grens de jaarwisseling rustig verlopen is, op enkele kleine brandjes van coniferen en containers na.

De Politiezone Maasland geeft aan dat aan de andere zijde van de grens eenzelfde rustig beeld zichtbaar was. Wel wordt aangegeven dat het opmerkelijk is dat de laatste week van het jaar meerdere inbraken gepleegd zijn. Dit was ook het geval tijdens de jaarwisseling. Mensen die thuis kwamen werden hier op sommige plaatsen verrast door onaangekondigde ‘bezoekers’.

Verschillende politiekorpsen in de regio hebben in de aanloop naar 2017 inwoners al voorgelicht hoe te handelen als er in de woning niemand aanwezig was. Een woordvoerder van de Politiezone Maasland geeft nog aan dat er een belangrijk feit in de Belgische Verkeerswet vanaf vandaag gewijzigd is: Buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. De norm van 90 km/u wordt dan de uitzondering. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Weyts wil met de maatregel zowel de verkeersveiligheid op de gewestwegen verhogen als snoeien in de wildgroei aan verkeersborden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.