Rik Kuppens opgenomen als Schuttebroeder

Zondag 22 januari is Bocholtenaar Rik Kuppens in Schimmert opgenomen als Schuttebroeder in de souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg.

Kuppens is Keizer van Schutterij Sint Laurentius Bocholt. Tijdens een plechtige ceremonie kreeg hij de eremedaille opgespeld vanwege van zijn vele verdiensten voor de schutterij in Bocholt en voor het schutterswezen in het algemeen. Rik Kuppens was er zichtbaar blij mee.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse investituur van de Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Deze Orde is 37 jaar geleden opgericht en kent een ledenaantal van 570 leden, waarvan er nog ongeveer 300 personen in leven zijn.

Rik Kuppens is al sinds 1969 lid van Schutterij Sint Laurentius Bocholt. Hij schoot zich het eerste jaar gelijk koning en heeft dat nog twee jaar daarna herhaald zodat hij al vanaf 1971 als Keizer bij de optochten loopt.

Ook de heer Parren van Schutterij Sint Antonius Stramproy werd benoemd tot schutbroeder.
De heer Heijlen van Schutterij Sint Barbara Tungelroy werd benoemd tot officier.

Foto’s: Schutterij Sint Laurentius

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.