Ronselaar AZC Echt ook verdacht van lidmaatschap terreurgroep

De zaak van de ronselaar in het AZC in Echt is aangehouden. Er zijn nieuwe feiten boven tafel gekomen.

De man werd al verdacht van het ronselen van tenminste 2 andere mannen voor IS. Nu wordt hij ook verdacht lid te zijn van een terroristische organisatie. Dat bleek donderdag tijdens de rechtszaak. Door de nieuwe feiten, hebben de rechters en de verdediging meer tijd nodig om de zaak inhoudelijk voor te bereiden. De zaak komt binnen 3 maanden opnieuw voor de rechter. Ondertussen blijft de verdachte vastzitten.

De 27-jarige man van Marokkaanse afkomst toonde in april 2016 video’s van Islamitische Staat in het AZC in Echt. Volgens de advocaat van de verdachte valt dit onder de vrijheid van meningsuiting. De verdachte is via Duitsland naar Nederland gereisd en verbleef pas enkele weken in het AZC in Echt toen hij in april werd aangehouden.

Foto: COA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.