Smitsmans in top 10 'beste lokale bestuurder'

Roermond skyline

Marianne Smitsmans, wethouder in Roermond, is genomineerd voor de titel ‘Beste Lokale Bestuurder’. Smitsmans is door collega-bestuurders voorgedragen en geselecteerd uit 1.500 inzendingen. De top 10 waar ze deel van uitmaakt, bestaat naast haar uit Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Commissaris van de Koning Wim van de Donk van de Provincie Noord-Brabant, Wethouder Victor Everhardt uit Utrecht, Wethouder Jeroen Olthof van Zaanstad, Hoogheemraad Toon van der Klugt van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Wethouder Peter van Zutphen uit Heerlen, Wethouder Paul Smeulders van Helmond, Burgemeester Henri Lenferink uit Leiden en Wethouder Staf Depla van Eindhoven.

Smitsmans werd genomineerd door andere bestuurders. Aangegeven wordt dat Roermond roerige tijden heeft gekend. Juist in die situatie pleitte Smitsmans voor meer openheid en transparantie van het stadsbestuur. Zij wordt gewaardeerd in haar dagelijks contact met de inwoners van de stad over de uitvoering van haar verantwoordelijkheden als wethouder. Haar betrokkenheid en bevlogenheid op het gebied van zorg, ouderen & jongeren en het betrekken van burgers komt tot uiting in het persoonlijk contact met de mensen.

De verkiezing ‘Beste Bestuurder’ wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Ook betrokkenen kunnen hun stem online uitbrengen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.