Sportief jong blijven in Ophoven en omgeving

Recreatiesport Ophoven organiseert wekelijks sportactiviteiten voor vele deelnemers. Jan Theunissen, voorzitter van de organisatie vertelt: “We doen dit wekelijks op verschillende dagen op een tweetal locaties in Ophoven, te weten het Dorpshuis of Sporthal ‘De Belder’, in Kinrooi in Sporthal ‘De Schans’ en in Geistingen in zaal ‘De Vroenhof’.” Inmiddels hebben de bestuurders het programma tot en met juni weer klaar.

“We organiseren allerlei activiteiten, waaronder T’ai Chi, yoga, Qigong & t’ai chi en zo meer. Fysieke inspanningen brengen positieve reacties van vele organen op gang, dat is een van de belangrijkste voordelen”, zo weet Theunissen.

Er zijn echter nog meer voordelen die Recreatiesport Ophoven aangeeft. “Het sporten is goed voor de gezondheid, goed voor een mentaal en emotioneel evenwicht en zorgt voor een betere levenskwaliteit.” Recreatiesport is aangesloten bij de landelijke Sporta-federatie vzw. “Deze sportclub leerde ons reanimeren en defibrilleren in samenwerking met het Rode Kruis-Vlaanderen, aldus Jan Theunissen. Verder coördineren zij de activiteiten voor alle leeftijden en voor de dames en heren die vreugdevol willen bewegen.” In sommige gevallen kan er een financiële tussenkomst zijn via de mutualiteit van de leden. “Dat is echter niet overal”, zo vult de bestuurder aan.

De organisatie in Ophoven ontving in 2015 het label van erkenning ‘veilig en gezond sporten’. “Het bestuur timmert momenteel hard aan de weg”, aldus voorzitter Theunissen, die er niet alleen voor staat. Het bestuur bestaat verder uit Fransien Kömhoff, Josée Coolen en Monda Dirkx.

Een resumé van de activiteiten:
1. Locatie : zaal ‘Dorpshuis’ of sporthal ‘De Belder’ te Ophoven, De Belder 17.
BBB fitness met Vicky – maandag van 19.30 tot 20.30u
BBB aërobic met Landrie – woensdag van 19.30u tot 20.30u
BBB dans met Dorris – donderdag van 20.00 tot 21.00u
T’ai chi met Annie – maandag van 19.45 tot 21.15u
T’ai chi met Annie – woensdag van 09.20 tot 10.20u
Yoga met Helma – maandag van 18.30 tot 19.30u
Yoga met Helma – woensdag van 10.30 tot 11.30u

2. Locatie : Sporthal ‘De Schans’ te Kinrooi, Nelisveld 13. Zaal 4.
Yoga met Bonnie – donderdag van 18.30 tot 19.30u

3. Locatie : Zaal ‘De Vroenhof’ te Geistingen, Vroenhof 5.
Qigong & t’ai chi met Matty – maandag van 19.30 tot 21.00u

Algemene info via recreatiesport@skynet.be of Jan Theunissen GSM 0476 402 677

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.