Tol op Duitse snelwegen in grensregio gaat door

Inwoners van de grensregio moeten gewoon tol betalen op de Duitse snelwegen. Dat zei de Duitse minister van verkeer Alex Dobrindt tegen de publieke omroep ARD. Dobrindt wil geen uitzondering maken voor inwoners van de grensstreek. De provinciale wegen, de zogenaamde Bundesstrassen, blijven wel tolvrij. En volgens de minister is dat voldoende. Dat betekent dat Limburgers die willen winkelen in bijvoorbeeld Niederkruchten alleen tolvrij via die provinciale wegen kunnen.

De Duitse minister komt binnenkort met gewijzigde plannen voor tolheffing op de Duitse snelwegen. Tegen de plannen is veel weerstand in omliggende landen, omdat het in strijd zou zijn met de Europese regelgeving.

Nederland en Oostenrijk hebben aangekondigd naar de rechter te stappen om het tolplan tegen te houden. Maar volgens Dobrindt voldoet het gewijzigde plan wel aan de Europese regels.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.