Vanaf maandag: Controle op fietsverlichting

fiets verlichting

Vanaf komende maandag zal vijf dagen lang in Belgisch-Limburg op fietsverlichting gecontroleerd worden. De provinciaal gecoördineerde thema-actie Verlichting – zwakke weggebruikers/bromfietsers ligt hieraan ten grondslag. Herfst en winter staan gelijk aan donkere dagen. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is.

“Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het verkeer begint met je zichtbaar maken, val dus op. Als iedere fietser nu zijn licht aan zou doen, dan zou dat veel onnodige slachtoffers schelen. Fietsen zonder licht in het donker is dus levensgevaarlijk”, zegt gouverneur Herman Reynders.

Daarom zullen de Limburgse politiekorpsen aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het jongeren-pv en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.

Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.