Wedstrijdverslag HOM – E. Rotem 5-2

In de eerste thuiswedstrijd van 2017 stond Molenbeersel als derde in de stand tegenover Rotem, vijfde geklasseerd. De heenwedstrijd, die op 0-0 eindigde, had de mannen van Torregiani en Dirkx geleerd dat Rotem een taaie tegenstander is. Dat bewezen de bezoekers ook door een 2-0-achterstand goed te maken. Uiteindelijk scoorde HOM nog 3x, en werd het 5-2.

Het veld aan de Truyenstraat was hard bevroren. Daar moesten beide ploegen even aan wennen, wat resulteerde in zeer weinig kansen in het begin van de wedstrijd. Gaandeweg in de eerste helft kon HOM de match iets steviger in handen nemen. En dat werd op het halfuur ook omgezet in een voorsprong. Rijn Goijens schilderde een hoekschop op het hoofd van Tom Ramaekers: 1-0. Vrijwel onmiddellijk na de openingstreffer kwam Molenbeersel goed weg, toen een voorzet van Rotem tegen de paal botste. Rood-zwart kon dus met een 1-0-voorsprong gaan rusten.

De tweede helft begon net als de eerste vrij aarzelend. Na 10 minuten spelen was Laurens Broekx sneller bij een diepe bal dan de bezoekende doelman. De keeper kon moeilijk anders dan de overtreding maken: penalty. Die werd feilloos omgezet door Gertjan Slegers, zijn tweede doelpunt in twee weken tijd. Rotem gaf zich echter niet gewonnen en ging met veel goede wil op zoek naar de aansluitingstreffer. En net op het moment dat heel Molenbeersel dacht dat Rotem niet in staat was om te scoren, viel de 2-1. Het werd nog straffer, want na een razendsnelle aanval stond het twee minuten later al weer terug gelijk: 2-2. Een wake-up call voor HOM, die niet zonder gevolg bleef. Bij de eerstvolgende aanval won Rijn het duel van zijn verdediger, en kon de bal ook voorbij de keeper tikken. In drie dolle minuten ging het dus plots van 2-0 naar 3-2. De veer was toen wel gebroken bij de bezoekers. Zeker toen enkele minuten later Tom onzelfzuchtig breedlegde naar Visar Shehu, die de 4-2 in de hoek mikte. HOM bleef daarna de ruimte goed benutten, o.a. via Jasper Javornik op zijn rechterflank. Er volgde nog een aantal kansen om de score verder uit te diepen. Het slotakkoord was voor Laurens Broekx, die na een assist van de ingevallen Robin Ramaekers de 5-2 binnenknalde.

Uiteindelijk dus nog een vrij ruime overwinning voor HOM, al kreeg iedereen het even benauwd rond minuut 70. Maar eind goed, al goed en op 29 januari om 15u staat er opnieuw een thuiswedstrijd geprogrammeerd, deze keer tegen Voorshoven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.