Weert stuurt criminele asielzoekers terug naar Duitsland

AZC kazerne Weert
Een groep notoire overlastveroorzakers die momenteel op het AZC in Weert verblijven, zullen binnen twee weken worden uitgezet naar Duitsland. Dat geeft burgemeester Jos Heijmans van Weert aan, die gisteren bekend maakte dat het noodbevel dat hij aan 25 Noord-Afrikaanse asielzoekers had opgelegd, liet aflopen.
Het betreft asielzoekers uit Marokko en Algarije, volgens Heijmans veilige landen, zo meldt De Telegraaf. Duitsland is het land waar in de meeste gevallen de eerste asielaanvraag is gedaan. In Europese afspraken is vastgelegd dat het terugsturen van criminele migranten op de wijze zoals Weert het aanpakt, regulier is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.